Aloe Vera Forever Produse Aloe Vera Forever

Forever Business Owner (FBO) - Senior Manager LEONORA BACIU

ARTICOLUL SAPTAMÂNII


 Cum ne detoxifiem organismulT

      Substantele care intra în organism, în special prin alimentatie, sunt descompuse, acumulate si transformate dintr-o substanta în alta. Circa 80% dintre acestea trebuie sa fie eliminate din corp, deoarece sunt daunatoare. Asadar, organismul este o uriasa si complicata uzina chimica ce proceseaza un numar impresionant de elemente dintre care retine doar un procent de 20% pentru necesitatile vitale, restul trebuind sa fie neutralizat si eliminat. Corpul proceseaza toxinele cu ajutorul ficatului, un fel de „camera de curatare” capabila sa recunoasca milioane de substante chimice daunatoare si sa le neutralizeze, recicleze si elimine. Acest proces complicat de reciclare si eliminare a otravurilor din corp poarta denumirea de detoxifiere. Ficatul, „creierul chimic” al organismului trebuie sa curete organismul de doua tipuri de toxine: 1). unele care au drept sursa însesi procesele vitale (endotoxinele), cum ar fi oxigenarea celulara; 2). altele care au drept sursa principala alimentatia (exotoxinele). Procesul de detoxifiere este cu atat mai dificil cu cat încarcarea cu toxine este mai mare, dar si cu cat ficatul este mai putin sanatos. Daca din aceste motive procesul natural de detoxifiere este incetinit, atunci riscul de îmbolnavire creste foarte mult. Incarcarea exagerata cu toxine a organismului este principala cauza a slabirii sistemului imunitar (acesta devine un fel de armata obosita de prea multe razboaie!) si a aparitiei bolilor, în special a cancerului si bolilor degenerative. Printre substantele care împiedica buna functionare a ficatului se numara dietele bogate în proteine, grasimile saturate, cofeina, alcoolul, medicamentele, drogurile recreationale, anticonceptionalele, dioxina, fumatul, gazele de esapament, vaporii de vopsea, hormonii steroizi, carnea fripta la gatar etc. Vestea buna este ca pastrand o dieta corecta si utilizand anumite suplimente nutritive putem restabili si mentine functia normala a ficatului. In general, pentru detoxifiere, se recomanda consumul a cel putin 2 litri de apa purificata pe zi, suc de fructe si legume, consum moderat de cereale integrale, peste (somon, ton, macrou sardine), ulei de masline extravirgin, nuci si seminte, consum redus de produse lactate, carne, oua, sare, paine, cartofi, banane. Noi folosim o cura foarte eficienta de detoxifiere, care consta în:

        Daca organismul este slabit, are dezechilibre si carente mari, atunci aceasta formula trebuie completata cu alte suplimente nutritive valoroase, dintre care enumeram: A BetaCareE (antioxidant puternic), Argi+ (un supliment de ultima generatie, cu L-Arginina si complex de vitamine naturale), Forever Lite (pentru a înlocui 1-2 mese pe zi), Garcinia Plus (pentru inhibarea poftei de mancare), Pomesteen Power etc.

Colesterolul si prevenirea bolilor cardiace

    Valorile colesterolului trebuie sa fie întodeauna echilibrate. Medicii sunt de acord ca atunci cand nivelul de colesterol din sange devine prea mare, el genereaza probleme serioase de sanatate pentru organism.Colesterolul este o substanta grasa (o lipida) produsa în cea mai mare parte de ficat (circa 75%), o cantitate mai mica (25%) fiind provenita si din alimentatie. Corpul nostru are nevoie de colesterol pentru construirea si mentinerea membranelor celulare, pentru  producerea de hormoni si fabricarea vitaminei D. O alta lipida necesara organismului o constituie trigliceridele, si acestea fiind necesare pentru fabricarea structurii celulare si producerea de energie.

Cand este colesterolul rauT In mod normal, valorile colesterolului trebuie sa fie echilibrate. Daca nivelul colesterolului este prea ridicat, atunci exista un risc mare de a suferi un atac de cord, un accident vascular cerebral, alte boli vasculare periferice, dureri ale extremitatilor.  In schimb, daca nivelul acestuia este prea scazut, atunci o seama de functii vitale pot fi grav compromise. Dintre efectele unui colesterol scazut enumeram: cardiopatie ischemica, nivel scazut al serotoninei, ce cauzeaza depresie, senilitate etc. Asadar, este nevoie ca sa avem întodeauna un nivel echilibrat al colesterolului, pentru a ne bucura de sanatate.
Colesterolul are forme: LDL- (low density lipoprotein=colesterol legat de o proteina cu densitate joasa), numit si colesterol „rau”; HDL (high density lipoprotein= colesterol legat de o proteina cu densitate înalta), numit si colesterol „bun”. 

Nivelurile ridicate de LDL din sange înseamna un exces de colesterol cu densitate joasa aflat în toate celulele organismului, inclusiv în vasele de sange. Astfel el devine un factor de risc major în dezvoltarea bolilor de inima, ducand la întarirea si îngustarea arterelor (ateroscleroza), cauzand dureri în piept (angina), boli cardiovasculare și, în cazul în care o artera se blocheaza prin depuneri de colesterol, la un atac de cord. De asemenea, daca o placa mica de colesterol blocheaza un vas capilar de la nivelul creierului, atunci provoaca un accident vascular cerebral. Pentru a ne bucura de sanatate, colesterolul LDL trebuie sa fie la un nivel rezonabil, si, cel mai important, neoxidat.

Colesterolul HDL, asa numitul colesterol “bun” este acela care transporta colesterolul în exces de la celule la ficat, pentru reprocesare si eliminare. Asadar, acesta asigura curatarea organismului de colesterolul rau. Rezulta ca daca nivelul de colesterol bun este cat mai ridicat, colesterolul rau poate fi eliminat într-un procent mai mare din sistem. Un colesterol HDL scazut nu este un semn bun, deoarece în felul acesta LDL nu mai poate fi transportat înapoi la ficat, el depunandu-se pe vasele de sange. Din cauza relației importante dintre LDL si HDL, atunci cand examinam rezultatele testului de colesterol cifrele cele mai semnificative nu trebuie sa priveasca colesterolul seric total, ci raportul dintre cele doua forme ale sale. Daca doriti ca niveul de LDL sa fie cat mai mic (pentru a preveni depunerea lui pe artere!), atunci trebuie sa aveti grija ca nivelul dumneavoastra de HDL sa fie cat mai mare, daca se poate peste 60 mg/dL!  

Cauzele principale ale colesterolului rau (LDL) crescut sunt:

  • Obezitatea, fumatul și consumul excesiv de alcool
  • Lipsa de exercițiu
  • Dezechilibrele hormonale
  • Discrepanțele în organism în mod natural chimice produse și funcția lor
  • Mostenirea genetica - hipercolesterolemie familiala (daca colesterolul ridicat este completat de un nivel înalt al trigliceridelor, atunci avem de-a face cu hiperlipidemie).

Alte cauze comune:

  • Diabetul zaharat, bolile de rinichi și ficat, o glanda tiroida sub-activa.
  • Consumul de uleiuri hidrogenate, adesea gasite în margarina și uleiuri de gatit rafinate, care cresc nivelul colesterolului considerabil.(Procesul de hidrogenare acizilor grași în acizi grași trans determina o creștere semnificativa a LDL și o pierdere vizibila a HDL)
  • Medicamente precum beta-blocante, steroizi sau tiazide (un tip de diuretic), de asemenea, provoaca reacții adverse care includ creșterea colesterolului.

Tratamentele conventionale utilizate pe scara larga pentru reducerea colesterolului sunt medicamentele cu statine. De cele mai multe ori pacientii sunt sfatuiti sa ia medicamentele cu statine pentru tot restul vietii, ceea ce face acestea sa fie cele mai profitabile medicamente create vreodata. Dar cercetarile de ultima ora arata ca statinele au efecte negative asupra organismului. Practic acestea actioneaza prin inhibarea unei enzime implicate în biosinteza colesterolului. Dar prin inhibarea acestei enzime scade întreaga cota de colesterol, adica inclusiv colesterolul bun HDL. In plus, este dovedit stiintific faptul ca enzima responsabila de fabricarea colesterolului (HMG-CoA reductaza) este implicata si în fabricarea Co-enzimei Q10, un antioxidant esential pentru organism si în special pentru sanatatea muschiului cardiac. Epuizarea CoQ10 din organism poate genera probleme grave de sanatate pe termen lung. Statinele mai au si alte efecte secundare, dintre care enumeram: deranjamente stomacale, dureri musculare, dureri de cap, ameteli, impotenta, risc crescut de insuficienta cardiaca, eruptii cutanate, tulburari de somn, depresie, iritabilitate, edeme, dificultati de respiratie.

Tratamentele naturale sunt extrem de eficente si nu au efecte secundare. Exista o lista de produse naturale, atat alimente cat si suplimente nutritive, care duc la scaderea colesterolului, fara a produce efectele negative ale statinelor. Dintre acestea enumeram:

  • Policosanol (O substanța extrasa din tarate de orez,  trestie de zahar sau ceara de albine, care reduce semnificativ producția de LDL și crește HDL);
  • Bioflavanoide (se gasesc legumele si fructele de culoare inchisa: citrice, ginkgo biloba, lycium, rodie, mangostan etc.)
  • Vitamina C (vezi si Absorbent C); 
  • Lecitina- dizolva colesterolul, inhiba absorbția în tractul gastro-intestinal și reduce oxidarea.  De asemenea, lecitina creste oxidarea colesterolului în sarurile biliare, contribuind astfel ca acesta sa fie eliminat mai ușor.
  • Fitosteroli (se gasesc în fructe, legume, nuci, alune, ulei de masline etc)
  • Orez integral si ulei de orez, foarte bogat în Oryzanol: acesta conține fibre, lipide si aminoacizi, împreuna cu beta-sitostrol și fitosteroli, care reduc absorbția colesterolului și cresc secreția acizilor biliari.
  • Omega 3 (continut mai ales in pestii de apa rece, precum somonul, ton, hering, cod);
  • Usturoi: acesta inhiba producerea enzimei  HMG-CoA reductaza, care permite sinteza colesterolului. Cercetarile arata ca un consum substantial de usturoi poate, singur, reduce cu 10% nivelul colesterolului total.

 Combinatia Forever Arctic Sea Omega3 cu Forever Garlic-Thyme este foarte eficienta, ea conducand, în acelasi timp, la scaderea colesterolului seric total, a trigliceridelor si la cresterea HDL, fara a avea vreun fel de efecte secundare negative.

Alte recomandari:

  • Consumati cat mai multe fructe Ti legume proaspete (sunt bogate în antioxidanti)!
  • Consumati de doua ori pe saptamana peTte (mai ales somon) sau luati zilnic suplimente cu Omega3;
  • Consumati (daca se poate cat mai rar!) carne fara grasime, fara pieliTe, fiarta sau la gratar (prajelile sunt periculoase!);
  • Consumati sucuri naturale pregatite în casa sau stoarse pe loc din fructe proaspete– cele din comerT au mult zahar!
  • Nu consumati grasimi hidrogenate -  precum fi margarina!
  • Evitatati cartofii prajiti, gogoTile, covrigeii, biscuiTii;
  • Consumati alcool în cantitaTi mici (nu mai mult de 1 pahar de vin pe zi)
  • Evita bauturile tari Ti cele numite fine (ficatul va fi suprasolicitat) !
  • Evita restaurantele de tip fast-food – modul în care sunt preparate alimentele aici nu este sanatos

 

Valori colesterol - normale în SUA

     Optim  Acceptat

Colesterol  total   

Pana la 200 mg/dL

Intre 200 si 230 mg / dL

Colesterol LDL (rau) 

Sub 100 mg/dL

Pana la 130 mg/dL

Colesterol HDL (bun)

Peste 60 mg/dL

Peste 35 mg/dL

                Valori colesterol - normale în Europa

 

Plaja de referinta 

Colesterol total

   Sub 195 mg/dL

Colesterol LDL

   Sub 115 mg/dL

Colesterol HDL

35-95 mg/dL

Valori trigliceride

TRIGLICERIDE

NIVEL 

   sub 150

   optim

 între 150-200

   la limita

între 200-500

crescut

Ce este osteoporoza si cum poti sa o previi

       Numele bolii provine din latina si înseamna „os poros”. Tesutul osos este un tesut viu, în care au loc permanent atat depunere, cat si pierdere de os. Dupa varsta de 35 de ani, pierderea de os depaseste depunerea. Cand acest proces este accelerat, oasele devin mai fragile (chiar daca la exterior pot parea solide) si structura lor se aseamana tot mai mult cu a unui burete cu gauri mari în interior. Pana nu demult privita ca o stare normala a varstnicului, osteoporoza este considerata în prezent o boala, caracterizata prin reducerea densitatii minerale osoase, asociata cu compromiterea structurii osoase, ceea ce predispune osul la fracturi în urma unui traumatism de mica intensitate sau chiar lipsa acestuia. Dezvoltarea cunostintelor medicale arata ca osteoporoza nu este specifica numai generatiei a treia, ci apare si la varste mai tinere. Consumul zilnic de calciu al copiilor si adolescentilor este mult sub necesarul cladirii unei mase osoase maxime adecvate. Acest lucru nu pare a fi determinat de aspecte social-financiare, ci mai degraba de obiceiuri si moda, respectiv lipsa accesibilitatii produselor benefice în incinta si apropierea scolilor. In plus, la adolescenti apar, în proportii îngrijoratoare, fumatul si consumul bauturilor alcoolice, cunoscuti factori de risc ai pierderii masei osoase. Desi factorii genetici sunt determinanti în riscul individual de osteoporoza, stilul de viata influenteaza dezvoltarea osoasa din tinerete si, de asemenea, rata pierderii osoase pe parcursul vietii. Alimentatia, exercitiul fizic si alti factori ce caracterizeaza stilul de viata au un rol cheie în determinarea sanatatii osoase, precum si în capacitatea organismului de a înlocui osul vechi. Prevernirea osteoporozei începe cu dezvoltarea si atingerea unei mase osoase maxime în tinerete. Necesarul recomandat de calciu variaza în functie de varsta si este cuprins între 1000-1300 mg/zi, fiind mai crescut la copii, varstinici, femei gravide si în perioade de lactatie. Aportul zilnic al populatiei este, în general, mult sub aceasta valoare. Cele mai importante surse alimentare de calciu sunt: produsele lactate, ouale, legumle, fructele crude (varza, salata, fasole, portocale, grapefruit), mac, nuci,alune, soia, linte, peste. O absorbtie optima a calciului din alimentatie depinde în mare masura de raportul dintre calciu,fosfor si magneziu. Cand fosforul se gaseste în cantitate mai mare fata de calciu, împiedica absortia calciului, dar în acelasti timp blocheaza si absortia magneziului, esential si el pentru sanatatea sistemuluiosos. Astazi dieta moderna cu alimente procesate furnizeaza constant cantitati mult mai mari de fosfor, deechilibrand balanta celor doua minerale si avand ca efect eliminarea calciului din oase.

 

 

FACTORI DE RISC

   Aproape oricine poate face osteoporoza, dar sunt predispuse la acest lucru persoanele de sex feminim (aproximativ 80% dintre pacientii cu osteporoza sunt femei), mai ales daca au intrat deja la menopauza... Alti factori de risc:

  • varsta peste 65 de ani;
  • tratament cronic cu corticosteroizi;
  • aport inadecvat de calciu alimentar;
  • aport insuficient de vitamina D
  • sedentarism;
  • greutate corporala prea mica;
  • fumat;
  • consum excesiv de alcool, care poate bloca absortia calciului.

DE CE PIERDEM MASA OSOASAT

# - Bauturile care contin cola sunt bogate în fosfor si cofeina, determinand accelerarea pierderii de calciu la adulti, iar la copii si adolescenti scaderea ratei de fixare a calciului si reducerea densitatii osoase;

#- Cafeina reduce semnificativ absorbtia calciului. Efectul poate fi contracarat prin adaos de putin lapte în cafea.

#- Sarea de bucatarie descreste absorbtia calciului si creste excretia acestuia. Se recomanda un consum mai mic de 6 gr. de sare/zi, tinand cont si de faptul ca sarea se afla ascunsa, în cantitati apreciabile, în majoritatea alimnetelor industriale.

#-Mezelurile carnatii, pateurile, conservele din carne contin fosfati (accentuand pierderea calciului), acidifica mediul intern, contin grasimi saturate, uneori si grasimi trans periculoase, contin conservanti, precum nitritii, care genereaza metaboliti toxici;

#- Branzeturile topite cu saruri de fosfor sunt o sursa importanta de fosfor în organism, contribuind la dezechilibrarea balantei calciu/fosfor;

 #-Alimentele prajite contin grasimi peroxidate periculoase pentru sanatatea oaselor si articulatiilor;

#- Alcoolul si fumatul contribuie la reducerea densitatii osoase

 

 MITUL DIETELOR PERFECT ECHILIBRATE

     Suplimente nutritiveT Eu ma simt foarte bine si nu am nevoie de asa ceva! Auzim aceasta exprimare aproape zilnic la persoanele din jurul nostru. Majoritatea oamenilor confunda, din pacate cu mare usurinta, absenta bolii cu sanatatea perfecta, nebanuind ca un comportament alimentar si un mod de viata constant gresite vor duce în timp la probleme de sanatate, adeseori chiar foarte grave si nerezolvabile. Multi mai cred ca este doar o chestiune de constitutie, de mostenire genetica daca esti sau nu sanatos. Numai atunci cand se întalnesc cu boala, oamenii afla ca organismul lor are dezechilibre care s-au acumulat în timp si au dus la îmbolnavire. Este adevarat ca pana de curand cea mai mare parte a medicilor si asociatiilor profesionale medicale considerau ca nu este nevoie de suplimente nutritive daca avem un regim alimentar echilibrat si cu o mare varietate de elemente. In anul 2002, s-a ajuns la concluzia ca aceasta idee este gresita. In prestigiosul Journal of the American Medical Association a fost publicat un articol semnat de doi cercetatori de la Harvard, care, dupa ce au trecut în revista articolele aparute în limba engleza timp de 30 de ani despre legatura dintre vitamine si bolile cronice, au ajus sa recomande ca „toti adultii sa ia zilnic o tableta de multivitamine”. In rezumatul articolului cei doi cercetatori afirmau ca cea mai mare parte a populatiei ia doze zilnice sub-optime din unele vitamine, ceea ce o expune unui risc crescut de boli cardiovasculare, cancer si osteoporoza. Acest studiu marcheaza, de fapt, prabusirea mitului „nu avem nevoie de suplimente”. Astazi nu doar American Medical Association, ci si Food and Drug Administration admit ca regimurile alimentare trebuie sa fie neaparat completate cu vitamine, minerale si alte suplimente alternative de sanatate. Dar de ce s-a petrecut aceasta schimbare totala de opticaT Pentru ca acum exista tot mai multe dovezi ca nutrientii din alimente, în special vitaminele si mineralele, fluctueaza destul de mult, depinzand de conditiile culturilor. Solul nostru este nu doar foarte poluat, ci si secatuit de seleniu, avand niveluri marginale de zinc, magneziu si alte minerale. Fara soluri bogate în substante minerale este imposibil ca fructele si legumele sa contina din abundenta substante nutritive. Apoi nu trebuie sa uitam ca fructele si legumele încep sa-si piarda din nutrienti în momentul în care sunt culese, depozitate, apoi expediate si depozitate din nou, posibil saptamani sau luni. Apoi le gatim sau cel putin le taiem. Fiecare din acesti pasi cauzeaza pierderi nutritionale. De exemplu, continutul de vitamina C al merelor scade cu 2/3 dupa numai 2 luni de depozitare. Cartofii au 30 mg de vitamina C/100 de grame la recoltare, în primavara, dupa depozitarea pe timpul iernii, mai au doar 8 mg, iar dupa înca 2-3 luni pierd complet vitamina C. Cam la fel se întampla si cu ceilalti nutrienti pe care-i contin. Si trebuie sa mai stiti ca exista o problema: organismul nostru nu metabolizeaza (absoarbe) decat aproximativ 40% din continutul nutritiv al alimentelor! Restul substantelor este biologic-inactiv, întrucat, de exemplu, nu toata Vitamina C continuta de un fruct oarecare este într-o forma asimilabila! Mai putem lua în calcul pierderile nutritionale ale alimentelor cauzate de oparire, fierbere, conservare, congelare. Bunaoara, o simpla oparire distruge 60% din vitamina C, 50% din riboflavina, 30% din tiamina etc. (Nu mai dezbatem si problema modificarii genetice a plantelor!) CONCLUZIA: mancarea nu mai este ce era odata! Mancam, dar ne hranim tot mai putin! Dar nici organismul uman nu mai este ca odinioara: el traieste într-un mediu tot mai poluat, este supus unui stres mental si fizic de neimaginat acum o jumatate de secol, consumul mare de medicamente are efecte secundare pe termen lung etc. Corectitudinea acestei analize este sustinuta de inventarierea tipologiei actuale a bolilor: foarte multe boli ale sistemului digestiv (boala Crohn, colon iritabil, infectii bacteriene, virale si cu paraziti), boli ale sitemului imunitar, cancere, boli cardiovasculare, obezitate etc. Analizele efectuate pe grupuri de pacienti spitalizati au demonstrat, fara dubii, ca acestia sunt pur si simplu malnutriti. In medie, sub 12% dintre ei au nivele normale de vitamine în organism. Si, surprinzator, majoritatea au un regim alimentar normal! Nu rezulta de aici decat faptul ca deficientele nutritionale joaca un rol mare în dezvoltarea anumitor afectiuni sau boli. Singura solutie avantajoasa, la care astazi pretutindeni în lume se apleaza, este consumul de suplimente nutritive! Aceastea pot sa completeze rapid elementele nutritive care lipsesc în cea mai mare masura din alimentatia noastra zilnica: biotina, luteina, licopenul, vitaminele C, D, E, toate vitaminele B, acidul alfa-lipoic, DHEA, coenzima Q10, seleniul, zincul, cromul. Vom sublinia, în încheiere, un lucru important: pentru a fi eficiente, este obligatoriu ca suplimentele nutritive sa fie naturale si de foarte buna calitate. Iar pentru aceasta, trebuie sa cunoastem urmatoarele aspecte: din ce ingrediente este facut, care este concentratia de elemente nutritive, cum este fabricat si conservat, cum este absorbit în tractul digestiv, ce credibilitate are compania care îl propune, de cata vreme este pe piata etc.

Surse bibliografice:
1) S. Lieberman, N. Bruning, Biblia vitaminelor si a mineralelor;
2) Patrick Holford, Cartea nutritiei optime, 2004;

 

 


Inscriere rapida
Clic aici!


 PREZENTARI VIDEO  

Pagina noastra pe



 REVISTE FOREVER

 

EVENIMENTE FLP

 

18 Februarie 2023

Succes Day

  • Seminar SC Forever Living Romania SRL
  • Locul desfasurarii: 
    Brasov, Sala Dacia,
    Hotel Lux Divina

Pentru mai multe informatii referitoare la desfasurarea evenimentului contacteaza-ne!



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Produsele din Aloe Vera Forever nu sunt medicamente, nefiind concepute pentru a fi utilizate in scop diagnostic, terapeutic, simptomatic sau preventiv al unor afectiuni. Pentru orice problema de ordin medical se impune consult efectuat de medic. Produsele: sunt obtinute pe cale naturala; nu contin zahar, sare, conservanti, coloranti sintetici; nu creeaza dependenta; valabilitatea produselor este de 4 ani; sunt avizate de Ministerul Sanatatii din Romania, notificate de Institutul de Sanatate Publica.

Disclaimer: Site-ul www.aloe-flp.ro este detinut de un FBO independent. Site-ul oficial Forever Living Products Romania este  si site-ul oficial Forever Living Products International este Toate produsele, marcile, numele de produse, numele "Forever Living Products" si simbolurile FLP, precum si alte nume care pot fi adoptate de FLP, sunt marci inregistrate ale companiei Forever Living Products International. Forever Living Products International este membru al Asociatiei de Vanzari Directe.