Aloe Vera Forever Produse Aloe Vera Forever

Forever Business Owner (FBO) - Senior Manager LEONORA BACIU

ALOE VERA, O PLANTĂ MINUNE

          

          Virtutiile terapeutice ale plantei Aloe Vera sunt cunoscute din timpurile cele mai îndepartate, de peste cinci milenii. De-a lungul secolelor, Aloe a fost mereu considerată un miracol al naturii cu virtuti terapeutice, o plantă aparent magică, în stare să amelioreze toate bolile omenesti.
Abia în ultimele decenii s-a desfăsurat o cercetare serioasă si amănuntită ce a permis scoaterea în evidentă a caracteristicilor sale uimitoare.

Aloe în Mesopotamia
Poporul asirian utiliza sucul de Aloe Vera pentru a îndepărta simptomele indigestiei datorate mâncărurilor alterate. La sfârsitul secolului al XVIII, arheologii au descoperit un text cuneiform, pe câteva plăcute de argilă datate în jurul anilor 2000 î.Cr., în care spune despre Aloe că are "frunzele ce seamănă cu tecile de cutite". Această informatie ne arată că asirienii cunosteau bine planta si anumite proprietăti ale sale.

Aloe în cultura egipteană
Vechii egipteni numeau Aloe Vera „planta nemuririi” sau „elixirul vietii lungi”, punând-o la intrarea în piramide pentru a indica drumul faraonilor defuncti câtre pământul eternitatii. O foloseau îndeosebi pentru regimurile de întretinere a frumusetii si pentru îmbălsămarea mortilor. Chiar si astăzi, în Egipt această plantă este considerată drept emblema a fericirii si protectiei. Pusă în interiorul unei case, se consideră că ea protejează familia absorbind energiile negative aduse de unii vizitatori.

Aloe la vechii greci si în Roma antică

O legendă populară ne spune că Alexandru cel Mare, la sfatul lui Aristotel, s-a îndreptat spre cucerirea insulei din Socotra, cu scopul de a intra în posesia cantitatilor de aloe prezente acolo. Aceasta insulă unică, situată în largul coastei orientale a Somaliei si la sud de peninsula Arabică, era de fapt o zona fertilă pentru cresterea acestei plante, utilizată ca balsam calmant si cicatrizant în cazul rănilor grave si extinse suferite de soldatii lui Alexandru în timpul lungilor expeditii militare. În primul secol d.Cr. atât Dioscoride, medic grec aflat în serviciul Imperiului Roman, cît si Pliniu cel Bătrân, autorul tratatului Historia Naturalis, descriau utilizările terapeutice ale sucului de Aloe în vindecarea rănilor, a tulburărilor de la nivelul stomacului, a durerilor de cap, a calvitiei, a iritatiilor de la nivelul pielii etc.

Aloe în cultura orientală
Printre cele 100 de specii de Aloe prezente în lume, unele dintre ele se bucură de trunchiuri de dimensiuni considerabile. Tocmai aceste specii se utilizează în medicina si cultura tibetană la realizarea remediilor terapeutice si a tămâiei pentru meditatie, datorită efectului calmant, armonios si adormitor. Chiar si medicina Ayurvedică se foloseste de crusta de Aloe Vera în crearea unor remedii importante. În cartea sa "Milionul", venetianul Marco Polo descrie în mod clar si concis istoria si legenda creată în jurul plantei de Aloe, despre utilizarea sa si despre răspândirea ei din insula Socotra în întregul Orient, prin înfloritoarele căi comerciale ale vechiului Imperiu chinez.

Aloe în cultura maiasă si în Lumea Nouă
În cultura maiasă planta de Aloe Vera era considerată un remediu miraculos împotriva durerilor de cap. Sucul se prepara în infuzie si se consuma apoi diluat în apă, în timp ce femeile maiase îsi frecau sânii cu frunzele de Aloe pentru a produce întărcarea precoce a copiilor, datorită gustului amar generat de compusul aloină.
În timpul călatoriei sale spre Lumea Nouă, Cristofor Columb nota în jurnalul său următoarea frază: "todo esta bien, hay Aloe a bordo" (totul e bine, există Aloe la bord).
Proprietatile terapeutice ale plantei de Aloe erau luate în considerare si de indienii din America, care găseau în centrul frunzelor de Aloe Barbadensis Miller, elixirul vietii îndelungate. Datorită operei de raspândire a iezuitilor, la sf. sec. XVI, această plantă miraculoasă a fost importată si în insulele Caraibe, în special în cele ce au devenit mai apoi insulele Barbados.
Aceeasi operă de răspândire a fost exercitată de olandezi în sec. XVII, în timpul cuceririi continentului african, dând astfel nastere înfloritoarei piete erboristice, punct principal comercial al Companiei Olandeze din India Orientală, mare importator de ierburi si mirodenii din întreaga lume.

Aloe Vera în epoca actuală
Primul studiu stiintific dedicat descoperirii principiilor active responsabile de efectele extraordinare ale plantei de Aloe Vera a fost redactat de cercetatorii englezi Smith si Stenhouse, în anul 1851. Acestia au identificat si au dat numele primei componente cunoscute, aloina. Aceasta cercetare rudimentară constituie, totusi, parte integrantă a informatiilor pe care farmacopeea mondială ne-a transmis-o cu privire la utilizarea acestei substante în obtinerea efectelor sale laxative.
Extractele de aloină si aloemodina sunt citate de British Pharmaceutical Codex în 1907, cu indicatii de utilizare luând în considerare actiunea lor purgativă. Doar după anul 1930 planta de Aloe devine subiect de studii aprofundate, dezvoltate mai ales în Statele Unite ale Americii si Rusia.
Începând cu anul 1935, doi medici de la Maryland, Collins si Collins au publicat câteva studii despre utilizarea plantei de Aloe Vera în tratamentul radiodermatitelor. De fapt, cu un an înainte, s-au confruntat cu cazul unei femei afectate de dermatita clinică
 post - radioterapie. Se stie ca tehnica medicală, în acei ani facea de abia primii pasi, si că dozele radioizotopice administrate în cazul vindecarii bolilor de cancer nu erau deloc echilibrate, în acest fel apărând o seamă de efecte colaterale, anume arsuri extinse la nivelul sistemului epitelial. Cei doi medici stiau că gelul obtinut din frunzele de Aloe se utiliza în vindecarea rănilor grave provocate de expunerea permanentă la soare. Cu mare surprindere, au observat că după numai 24 ore puternicele mâncărimi ale pacientei erau în mod decisiv atenuate, dupa câteva săptămâni pielea fruntii era în stadiu avansat de refacere, iar după cinci luni de la începerea tratamentului, pacienta a fost eliberată din spital complet vindecată, caz în mod absolut incomparabil cu cel al altor pacienti ce sufereau de acelasi diagnostic. De la aceste rezultate promitatoare a apărut marele interes din partea întregii comunitati medico dermatologice americane si au urmat numeroase cercetari si teste clinice atât la om cat si la animale.
Primele analize adevărate, orientate spre cunoasterea continutului fotochimic al plantei de aloe, au fost conduse in 1940 de profesorul Tom Rowe de la Universitatea din Virginia, care prin diferite studii realizate pe sobolanii din laborator, supusi mai întâi radiatiilor si apoi gelului de A
loe, întelesese că agentul medicamentos trebuia să se gasească concentrat în partea dură a frunzei de Aloe.
În 1959, a fost rândul Ministerului Sănătatii American, faimosul FDA, care documenta si atesta în mod definitiv capacitatea regeneratoare a tesuturilor cutanate oferită de preparatele pe baza de Aloe Vera.
Studii paralele au fost efectuate si în URSS, în 1957, acestia ajungând la concluzii similare celor de peste ocean, utilizând două specii diferite, Aloe Arborescens si Aloe Striatula. Ei au descoperit în plus utilitatea gelului în patologiile ginecologice si paradentare ajungând la concluzia că acesta reducea cu 50% timpul de vindecare a leziunilor cutanate datorate degeraturilor, arsurilor sau eritemelor solare. Alte studii ale rusilor scoteau în evidentă faptul că planta de Aloe contine numeroase substante medicamentoase, printre care acidul salicilic si acidul cinamic, respectiv antidolorific si antihelmintic sau vermifug.
Descoperirea care consacră în mod definitiv aceasta plantă în sfera medicală vine din partea farmacistului texan, Bill Coats, la sfârsitul anilor ´50. Coats a reusit să stabilizeze pulpa făcând posibilă comercializarea sa în întreaga lume, fără probleme de oxidare sau de fermentare nedorite, care puteau să compromită validitatea preparatului, fie el sub forma de suc alimentar sau cremă dermatologică de uz topic. În ultimele decenii s-au realizat cercetări considerabile asupra realelor si nenumaratelor proprietati ale acestei plante, care poate fi clasificată, pe buna dreptate, regina plantelor terapeutice existente pe Pamant.


Înscriere rapidă
Clic aici!


 PREZENTĂRI VIDEO  

Pagina noastră pe REVISTE FOREVER

 

EVENIMENTE FLP

 

15 Februarie 2020

Succes Day

  • informatii diverse, recunoasteri, muzică, surprize.
  • Locul desfăsurării: 
    Brasov (Lux Divina)
    orele 11:00-17:00

Pentru mai multe informatii referitoare la desfasurarea evenimentului contacteaza-ne! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Produsele din Aloe Vera Forever nu sunt medicamente, nefiind concepute pentru a fi utilizate în scop diagnostic, terapeutic, simptomatic sau preventiv al unor afectiuni. Pentru orice problemă de ordin medical se impune consult efectuat de medic. Produsele: sunt obtinute pe cale naturală; nu contin zahar, sare, conservanti, coloranti sintetici; nu creează dependentă; valabilitatea produselor este de 4 ani; sunt avizate de Ministerul Sănătătii din Romania, notificate de Institutul de Sănătate Publică.

Disclaimer: Site-ul www.aloe-flp.ro este detinut de un FBO independent. Site-ul oficial Forever Living Products Romania este  si site-ul oficial Forever Living Products International este Toate produsele, marcile, numele de produse, numele "Forever Living Products" si simbolurile FLP, precum si alte nume care pot fi adoptate de FLP, sunt marci inregistrate ale companiei Forever Living Products International. Forever Living Products International este membru al Asociatiei de Vanzari Directe.

Servicii promovare site gratuiteActive Search Results