Aloe Vera Forever Produse Aloe Vera Forever

Forever Business Owner (FBO) - Senior Manager

ALIMENTATIA SI PREVENIREA BOLILOR

Articole despre alimentatia sănătoasă, consumul de suplimente nutritive si prevenirea bolilor

Șase principii de bază pentru o viată sănătoasă

I. BEA CÂT MAI MULTĂ APĂ CURATĂ! Peste două treimi din corpul uman reprezintă apă, iar aceasta înseamnă că apa este cel mai important nutrient. Organismul uman poate supravietui circa o luna de zile fără hrană, dar nu mai mult de o săptămână fără apă. Asadar, nu ne putem astepta să avem o sănătate foarte bună, dacă ne  privăm organismul de acest nutrient de bază. Dacă bei între 4 si 8 pahare de apă curată pe zi (1-2 litri) , organismul îti va multumi în mai multe feluri. Mai întâi că vei avea o piele sănătoasă, strălucitoare si bine hidratată. Constipatia va tine si ea de trecut, mai ales dacă te hrănesti cu o cantitate mai mare de alimente bogate în fibre. Îti vei controla mai usor si greutatea corporală, pentru că de câte ori ai senzatia de foame, poti bea un pahar cu apă! Deoarece apa este un solvent, ea ajută fluxul sanguin să elimine grăsimea în exces, ceea ce poate contribui la reducerea nivelului de colesterol din sânge. Este posibil ca 99 la sută din pietrele de la rinichi să fie cauzate de faptul că nu bem suficienta apă! Cu totii am auzit recomandarea de a bea apă curată, iar în Romania, ca si în alte state occidentale, aceasta înseamnă să nu bem apă de la robinet! Dar putini stiu că, de cele mai multe ori, apa îmbuteliată este cel putin la fel de rea precum apa de la robinet. Foarte dezbătută este astăzi si problema substantelor nocive (de ex. dioxina) pe care le contin recipientii si capacele buteliilor din plastic. Care este atunci solutia? Să filtrăm apa de la robinet cu ajutorul unui filtru performant! Astăzi se găsesc în comert o seamă de aparate pentru filtrat apa, asa că putem obtine în casă apă de cea mai bună calitate. Multi încearcă să înlocuiască o parte din cele 8 pahare de apă recomandate zilnic, cu sucuri, cafea si băuturi carbogazoase. Dar trebuie să retinem că acestea nu-si aduc nicidecum contributia la detoxifierea organismului, păstrarea sănătătii, precum apa pură! Numai aceasta are capacitatea de a reduce riscurile de a face infarct miocardic, cancer limfatic, pietre la  rinichi, constipatie etc. 

II. REDESCOPERĂ DELICIOASA HRANĂ INTEGRALĂ ! Se spune că suntem ceea ce mâncăm, dar dacă mâncăm multă hrană rafinată, cu sigurantă că nu vom deveni persoane mai rafinate! Dimpotrivă, vom fi din ce în ce mai bolnavi.  Sănătatea noastră a cunoscut un declin dramatic atunci când alimentele rafinate si puternic prelucrate au fost introduse în dieta zilnică. Cresterea bolilor cronice degenerative, cum ar fi bolile de inimă si diabetul, se corelează cu cresterea consumului de alimente care sunt deposedate de majoritatea substantelor nutritive naturale, dar completate cu conservanti si aditivi chimici  dăunători sănătătii. Dacă obisnuiti să mâncati multe conserve, alimente precongelate sau semipreparate, ar trebuie să încercati să reveniti la alimentele care sunt cât mai apropiate de modul în care le-a făcut natura! Acestea sunt cele mai bogate în enzime, vitamine, minerale, aminoacizi si alte sute de substante nutritive, de care organismul are nevoie pentru a fi sănătos, apt să lupte cu stresul si bolile. Iată lista acestor alimente sănătoase, care nu ar trebuie să lipsească din dieta noastră: a).cereale integralegrâu, porumb, mei, orz, ovăz, quinoa, orez care nu sunt numai delicioase, ci si conțin o paletă largă de substante nutritive, precum și fibre, atât de importante pentru o bună digestie. Vă rugăm să rețineți că, în peste 90% din cazuri, pâinea "integrală de grâu" de pe piată nu este altceva decât o pâine albă colorată maro, eventual cu ceva adaos de fulgi de tărâțe! b). legume si fructe proaspete: Persoanele care mănâncă multe legume și fructe proaspete au un risc mai mic de cancer, boli de inimă și diabet. În loc să alegeti legumele conservate și congelate, mergeti la raionul de produse proaspete. Bucurați- în fiecare zi de salate asezonate cu ulei de măsline si lămâie, de legume preparate la aburi si de un desert delicios din fructe proaspete! Nu numai ca vei trăi mai mult, ci vă veți simți si mult mai bine! c). uleiuri sănătoase: Una dintre cauzele primare ale bolilor de inimă o constituie grăsimile rele. Acest lucru nu se referă doar la grăsimile saturate (care de fapt nu sunt rele, dacă mâncați în cantităti mici!). Avem în vedere mai ales acizii trans-grași, care se găsesc în uleiurile hidrogenate, în produse de tip margarină. Si chiar dacă nu consumati margarină ca atare, cea mai mare parte a produselor de pe rafturile supermarket-urilor si din restaurante se bazează pe aceste grăsimi produse industrial. Pentru gătit, cel mai bine ar fi să rămânem la grăsimi mononesaturate. Uleiul de măsline, mai ales cel extravirgin si presat la rece, este cel mai bogat în elementele nutritive. Mai putin cunoscute, dar sănătoase si ele, sunt uleiurile de sâmburi de struguri, orez, nuci, cânepă, canola, toate bogate acizi grasi nesaturati. Folosit în cantităti moderate, untul este, de asemenea, o grăsime sănătoasă. d). carne de la animale si păsări de curte, crescute natural: Organismul nostru are nevoie de proteinele obtinute din carne si ouă: acestea furnizează energie, satisfac pofta de mâncare si promovează un echilibru al nivelului de zahăr din sânge. Trebuie să retinem că dieta bogată în carbohidrati (din dulciuri) si săracă în grăsimi nu previne bolile de inimă si nu promovează sănătatea! Aceasta nu înseamnă că puteti mâncati zilnic numai costițe de porc, fripturi la grătar, hamburgeri dubli, dacă doriți să aveti o stare bună de sănătate. Alegeti carnea slabă, organică, adică provenită de la păsări si animale hrănite cu iarbă, crescute în aer liber, si folositi numai ouă ecologice. Sunt mai scumpe, dar este o investiție în sănătatea dumneavoastră! Animalelor crescute organic nu li se administrează antibiotice, hormoni de crestere si nu sunt contaminate cu chimicale estrogenice toxice - toate acestea fiind extrem de cancerigene! e). peste bogat în Omega 3: Pestele este foarte bogat în acele grăsimi sănătoase (polinesaturate) despre care auzim zilnic - Omega3. Există două tipuri de grăsimi sănătoase în uleiul de peste: DHA (acid docosahexanoic), care a fost dovedit a fi important pentru dezvoltarea optimă a sistemului nervos si EPA (acid eicosapentaenoic), care are calități puternic anti-inflamatoare. Aportul crescut de grăsimi Omega-3 reduce riscul de atac de cord, de cancer de sân, stomac si colon, protejează împotriva alergiei, astmului, depresiei, și multor altor boli. Cei mai bogati pesti în Omega 3 (cei pescuiti din apele reci, de adâncime) sunt somonul , sardinele, macroul, codul. Mancati astfel de pesti de două sau trei ori pe săptămână si consumati suplimente nutritive cu Omega 3! f). nuci si seminte nesărate: Nucile și semințele nesărate sunt excelente surse de proteine, vitamine si minerale. Nucile si semintele de dovleac sunt bogate în grăsimi anti-inflammatorii Omega-3, care protejează sistemul cardiovascular, elimină reacțiile alergice, îmbunătătesc functia imunitară și chiar ajută la prevenirea cancerului. g). produse lactate fermentate: Iaurtul, kefirul si laptele bătut sunt importante pentru a avea o digestie bună, deoarece ajută la păstrarea echilibrului dintre bacteriile bune și cele rele din organism. Stati însă departe de iaurturile colorate si zaharoase, vândute la cele mai multe supermarket-uri. În schimb, cumpărati un iaurt simplu, organic, care contine culturi vii, în care puteti amesteca fructe naturale sau cereale. Dacă doriti să fie si dulce, puneti o cantitate mică de sirop de arțar! Folositi lapte integral, ca substitut pentru smântână!

III. FACETI ZILNIC MISCARE!  Mișcarea este esențială pentru o sănătate optimă. Odată ce începem să facem mai multă miscare, vom obține mai multe de la viață. Vom observa starea de spirit este mai bună, avem mai multă energie, dormim mult mai bine. Întrucât exercitiul fizic îmbunătăteste circulatia sîngelui si creste rezistenta organismului, viata sexuală se va revigora si ea. Iar pentru a obtine toate acestea, este binevenită si o  plimbare în fiecare zi. Mersul vioi pe jos, cel puțin cinci zile pe săptămână, între 30 de minute si 1 oră, este tot ceea ce trebuie să faceți. Dacă puteți face o plimbare vioaie în fiecare  zi a săptămânii, cu atât mai bine. Dacă aveti probleme cu greutatea corporală, o oră de activitate fizică pe zi, plus anumite recomandări dietetice, sunt suficiente pentru a obtine o talie mai subtire! În general, miscarea ajută la prevenirea si vindecarea unor boli precum artrita, durerile de spate, bolile de inimă si tensiunea arterială crescută, osteoporoza, diabetul de tip II, colesterolul mărit, supraponderalitatea etc.

IV. MENTINETI O GREUTATE CORPORALĂ SĂNĂTOASĂ! Puteti să vă reglati greutatea corporală fără să vă înfometati, numai prin eliminarea excesului de grăsimi, a carbohidratilor rafinati si alimentelor înalt procesate! Concetrati-vă pe proteine de înaltă calitate si mai ales pe vegetale! Scopul central este de a vă crea treptat un nou stil de viată sănătos. Cu cât vă veti schimba mai mult vechile obiceiuri alimentare gresite, cu atât greutatea dumneavoastră va reveni la normal. Femeile și bărbații cresc în greutate pe masură ce îmbătrânesc, ceea ce în general este normal. Ceea ce trebuie să evite cu totii este obezitatea. Iar pentru a preveni acest lucru, este necesar să reducem consumul zilnic de grăsimi cu peste 50%, să consumăm alimente procesate, carne si alte alimente de origine animală în cantităti mici si moderate, oricum cu peste 40-50% mai putin decât înainte. Grăsimile trans (aflate în margarine) si cele saturate au dobândit deja un nume rău în toate dezbaterile despre nutritia sănătoasă. În categoria grăsimilor saturate intră nu numai cele provenite din carnea rosie si lactate (de ex. unt), ci si cele obtinute din surse vegetale, precum uleiurile de palmier si de nucă de cocos. Dacă limităm drastic consumul acestor grăsimi, sansele de obezitate, boli de inimă, diabet, hipertensiune arterială si accident vascular cerebral se reduc si ele la minim. În ceea ce privește caloriile provenite din zaharuri, trebuie să stiti că nefiind arse integral de către organism, sunt foarte rapid transformate în grăsimi. De aceea, este înțelept să ne întoarcem la legumele proaspete, crude, deoarece sunt sursa naturală perfectă de vitamine, minerale si fibre. Iar dacă vreti neapărat ceva dulce, atunci consumati fructe! De exemplu, strugurii, perele si merele sunt o sursă deosebită de zahăr natural! Numai că aceste zaharuri naturale nu sunt absorbite la fel de repede precum zahărul alb rafinat. În plus, au multe vitamine, minerale si fibre. Iar dacă aveți poftă să mâncati o ciocolată, înseamnnă că aveti deficit de magneziu. Ronțăind smochine sau migdale, rezolvati pur si simplu această problemă! Carbohidratii complecsi aflati în cerealele integrale, orez brun, cartofi și leguminoase (fasole, mazăre, năut, soia) sunt metabolizati mult mai lent în corp decat carbohidrati rafinati proveniti din dulciurile tentante de pe piată. Ati mai auzit, probabil, despre cât de necesare sunt fibrele pentru organism. 30-35 de grame de fibre pe zi contribuie la cresterea vitezei de circulatie a celorlalte alimente în tractul intestinal, actionează ca o măturică pentru curatarea colonului si absorb toxinele, contribuind la grăbirea eliminării lor din corp. Pentru a obtine aceste fibre valoroase, mâncati zilnic multe legume proaspete, cereale integrale cu ovăz si orz, seminte de in si tărâte de psyllium!

V. FOLOSESTE MIJLOACELE NATURALE DE VINDECARE! De-a lungul ultimelor decenii a devenit tot mai clar că prescriptia de medicamente nu reprezintă ceva magic, precum se credea. Este adevărat că aceste medicamente au salvat multe vieti, dar este la fel de adevărat că multe dintre ele fac rău si au efecte secundare catastrofale. Cercetările arată că peste un sfert din populatia adultă a globului ia medicamente pe care nu ar trebui să le ia niciodată. Există sanse foarte mari ca acestea să aibă drept efecte secundare îmbătrânirea prematură, oboseala cronică, uitarea, impotenta. Puteți evita marea majoritate a medicamentelor prescrise pur și simplu urmând aceste sase principii fundamentale pentru o sănătate optimă. Iar când aveți neapărat nevoie să tratati o răceală, alergii, simptomul de îmbătrânire etc, puteți folosi aproape întotdeauna remedii simple, naturale si eficiente. Hipertensiunea arterială, colesterolul ridicat, diabetul, problemele de prostata, de menopauză, alergiile, artrita, indigestia și multe alte boli comune pot fi evitate cu un stil de viață sănătos si recurgând exclusiv la remedii naturale. Vom încerca, în alte articole, să prezentăm câteva remedii naturale pentru o seamă de probleme curente de sănătate.

VI. URMEAZĂ UN PROGRAM NUTRITIONAL CU VITAMINE SI MINERALE ! Primele cinci principii pun bazele unei vieti sănătoase. Dar o sănătate optimă este mai mult decât să nu ne fie rău! Ca să radieze de sănătate, corpul are nevoie de un reglaj fin, iar suplimentele cu vitamine si minerale asigură tocmai acest reglaj fin, mai mult, ele sunt garantia unui echilibru si sănătătii pe termen lung. Cei mai multi oameni găndesc astfel: de ce să am eu nevoie de suplimente nutritive dacă mănânc bine si sănătos? Răspunsul este multiplu. În primul rând pentru că o mare parte a solului în care cresc plantele pe care le consumăm sunt sărăcite în minerale esentiale. În al doilea rând pentru că până în momentul în care alimentele ajung pe masă, prin prelucrare îsi pierd multe din vitaminele importante, cum ar fi vitamina C. În al treilea rând, pentru că trupurile noastre sunt atât de agresate azi de poluanti ai mediului, încât avem nevoie de extravitamine si minerale pentru a stimula sistemul nostru imunitar. Si, realist vorbind, foarte putin dintre noi au o dietă cu adevărat echilibrată. Pur si simplu ar trebui mâncăm cantități uriașe de produse proaspete, organice pentru a obține vitaminele și mineralele necesare zilnic. De exemplu, ar trebui să bem opt pahare de suc de portocale proaspăt stors, în fiecare zi, pentru a obține numai 1000 de mg de vitamina C.

  Iată ce trebuie să contină lista zilnică de multivitamine si multiminerale naturale necesară organismului pentru a rămâne sănătos:

  • Vitamina A: 1000-5000 UI
  • Beta-caroten în formă de carotenoide mixate: 10000-15000 U.I.
  • Lista de vitamine B include: B1 (thiamină): 25-100 mg
  • B2 (riboflavină): 25-100 mg
  • B3 (niacină): 25-100 mg
  • B5 (acid pantothenic): 25-100 mg
  • B6 (pyridoxină): 50-100 mg
  • B12: 1000 mcg
  • Biotină: 100-300 mcg
  • Cholină, 25-100 mg
  • Folic acid: 400 mcg
  • Inositol: 100-300 mg
  • Vitamina C, 100-300 mg
  • Vitamina D: 1,000-2,000 IU
  • Vitamin E: ca tocopherol si tocotrienols: cel putin 400 UI
  • Minerale
  • Bor: 1-5 mg
  • Calciu (citrat, lactat sau gluconat), 100-500 mg
  • Crom: 200-400 mcg
  • Cupru: 1-5 mg
  • Magneziu: (citrate sau gluconat), 100 to 500 mg (femeile 300-400 mg zilnic)
  • Mangan (citrate sau chelat): 10 mg
  • Seleniu: 200 mcg
  • Vanadium (sulfat): 25-200 mcg
  • Zinc: 10-15 m

 Înainte de a consuma suplimentele nutritive care vă asigură aceste doze necesare zilnic, asigurati-vă că ele sunt făcute din surse exclusiv naturale, că sunt biodisponibile (se absorb usor, fără avea efecte secundare) si că procesul lor de fabricatie nu a dus la deteriorarea acelor elemente nutritive trecute pe etichetă!

                                                           Earl L. Mindell, Virginia Hopkins, Prescription Alternatives. Hundreds of Safe, Natural, Prescription-Free Remedies to Restore & Maintain Your Health , Ed. IV, 2009

 

PIRAMIDA ALIMENTATIEI SĂNĂTOASE

Pyramides de Gizeh

Harvard School of Public Health a publicat recent o piramidă alimentară bazată pe ultimele cercetări stiintifice în domeniu. Această ultimă versiune corijează elemente ale versiunilor anterioare, oferind informatii de ultimă oră, astfel încât oamenii să ia cele mai bune decizii atunci când doresc să urmeze un regim alimentar care să le consolideze si păstreze sănătatea. Înainte de a dezbate problema structurii categoriilor de alimente pe care ar trebui să le consumăm pentru a rămâne sănătosi, specialistii consideră că este obligatoriu să facem zilnic exercitii fizice prin care să tinem sub control greutatea corporală. Ecuatia avută în vedere este una simplă: intrările de calorii provenite din alimentatie, minus caloriile arse prin exercitii fizice să dea nivelul maxim de care un bărbat sau o femeie trebuie să beneficieze zilnic pentru a avea o viata sanatoasă. De la bază spre vârf, elementele unei alimentatii echilibrate si sănătoase sunt:

Cerealele si pâinea integrale. Corpul are nevoie de glucide pentru a-si procura energia. Cele mai bune surse de glucide sunt cerealele integrale (orz, grâu, ovăz, quinoa), pâinea de grâu integral si orezul brun: ele oferă organismului amidonul, foarte bogat în energie. Organismul nu poate digera repede cerealele integrale si de aceea absortia glucidelor se produce lent, ceea ce mentine glicemia si insulina la nivele normale. Cerealele integrale mai sunt bogate si în fibre, acestea determinând un tranzit intestinal optim si ferindu-ne de bolile de colon. De asemenea, cercetări recente au demonstrat că o alimentatie bogată în cereale integrale poate să tină departe maladiile cardiace.

 Grăsimile si uleiruile sănătoase. Asezarea grăsimillor sănătoase si uleiurilor la baza piramidei alimentelor este o descoperire recentă. Cele mai bune surse de grăsimi sănătoase, adică nesaturate, sunt uleiul de măsline, rapită, orez, soia, samburi de struguri, porumb, nuci, arahide, floarea soarelui. Toate acestea sunt mai ales mononesaturate, bogate in Omega 6 si Omega9. Uleiul de peste gras, în special de somon (un ulei polinesaturat), este si el foarte indicat. Toate aceste grăsimi sănătoase ameliorează nivelul colesterolului seric total prin cresterea cotei de colesterol bun (HDL) si protejează inima, ferindu-ne de un eventual atac de cord.

 Fructele si legumele. (2-4 portii pe zi) O alimentate bogată în fructe si legume are avantaje multiple datorită continutului lor foarte bogat de fibre, vitamine, minerale, proteine vegetale. Dintre avantajele pentru sănătate ale consumului de fructe si legume enumerăm: diminuarea posibilitătilor de a avea o criză cardiacă sau un AVC, protejează împotriva anumitor tipuri de cancer, scade tensiunea arterială, ajută la evitarea durerilor intestinale, ne fereste de degenerescenta maculară. Soia, nuci, seminte, fasole verde si uscată, mazăre, năut, migdale, alune: aceste alimente de origine vegetală sunt surse excelente surse de proteine, grăsimi sănătoase, fibre, vitamine si minerale.  

Peste, pui si ouă. Aceste alimente sunt surse importante de proteine, vitamine B, E, A. Cercetările stiintifice au demonstrat că alimentele din peste (2-3 portii pe săptămână) reduc riscul de boli cardiovasculare, deoarece sunt bogate în Omega3. Carnea de pui trebuie consumată în cantitati moderate, fiind recomandată datorită continutului scăzut de grăsimi saturate. Ouăle, care multă vreme au fost demonizate deoarece contin nivele relativ ridicate de colesterol, pot fi consumate la micul dejun (fierte, nu omletă!), fiind oricum mai sănătoase decât alte alimente ce contin grăsimi saturate, zahăr si făină rafinate. Totusi, amintim că persoanele care cu diabet sau cardiopatii ar trebui sa limiteze drastic consumul de ouă (maxim 3 pe saptamnaă).

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Produse lactate (0-1 portii/zi) sau suplimente de calciu cu vitamina D. Sănătatea sistemului osos depinde de mentinerea nivelului optim de calciu, vitamina D si magneziu, plus exercitii zilnice. Produsele lactate reprezintă o sursă importantă de calciu, desi cercetările nu au demonstrat că sub această formă calciul este bine absorbit de organism. (Mai mult, practica ne demonstrează că în Asia, unde consumul de lapte este foarte redus, procentul îmbolnăvirilor de boli osoase este scăzut, acest lucru explicându-se prin consumul mare de soia, la fel de bogată în calciu ca si laptele.) Tinând seama de acest aspect, companiile americane de profil îmbogătesc laptele de consum cu vitamina D si magneziu, minerale ce permit absortia optimă a calciului din lapte. Oricum, trebuie să retinem că organismul are zilnic nevoie de 1000 mg de calciu, 200-400 UI de vitamina D si 400 mg de magneziu. De aceea, un supliment nutritiv de calitate, care să contină aceste elemente, este o solutie foarte bună (vezi Forever Calcium!). Dacă totusi vă place să consumati lapte, atunci nu uitati următorul aspect: laptele este bogat în grăsimi saturate (se regăsesc din belsug în unt, cascaval, brânză, lapte gras!), complet nerecomandate! Dacă nu iubiti aceste produse, atunci consumati lapte de soia ori luati zilnic un supliment de vitamina D, calciu si magneziu!

Consumati cât mai putin cu putine: carne rosie, unt, dulciuri rafinate, băuturi dulci si acidulate!  Acestea, desi gustoase, sunt cele mai bogate în grăsimi saturate si glucide si cresc sever riscul de boli cardiovasculare si cancer de colon. Consumati cu zgârcenie pâine albă, orez si paste albe, cartofi, băuturi îndulcite si acidulate, sare! Pâinea albă, orezul alb, alte cereale rafinate, zahărul alb rafinat cresc rapid si indicele glicemic, provoacă cresterea greutătii corporale si stau la baza multor boli cronice din zilele noastre. Trebuie să tinem cont de experienta tristă americană a ultimelor 5 decenii, cand datorită excesului de astfel de alimente s-a ajuns ca un procent de peste 60% din populatie să fie obeză si supraponderală!

 Multivitamine cu extra vitamin D si multiminerale. Un supliment cu multivitamine si altul cu multiminerale, pe zi, plus o alimentatie echilibrată care să respecte această piramidă a alimentelor reprezintă o solutie optimă pentru o viată sănătoasă!  Este adevărat că suplimentele de nutritie nu pot înlocui o alimentatie diversificată. Cum sursele alimentare sunt astăzi tot mai sărace în elemente nutritive, consumul de suplimente nutritive este chiar o necesitate, dacă dorim să ne mentinem sănătatea si să nu slabim sistemul nostru imunitar. Căutati totusi acele suplimente alimentare care răspund exigentelor stiintifice în ceea ce priveste concentratia, ingredientele din care sunt făcute si conditile de fabricatie!

 Optional: consumati alcool cu moderatie (nu este obligatoriu!) Numeroase studii sugerează că prezenta în alimentatie a unei băuturi alcoolice poate reduce riscul de maladii cardiace. Este vorba mai ales de consumarea a maxim două pahare de vin rosu/zi, pentru că peste această cantitate alcoolul nu mai reprezintă un aliment! 

     Concluzie. O alimentatie sănătoasă, chiar dacă trebuie să fie diversificată, va cuprinde în special alimente de la baza piramidei si, într-o măsură mai mică, pe cele de la vârful acesteia. De asemenea, trebuie să stim că ideal este ca acestea să fie cât mai putin preparate, iar conservele, mezelurile, alimentele congelate sau sub formă de chipsuri să fie consumate cât mai putin cu putintă. Este indicat să excludeti din alimentatie grăsimile trans si uleiurile hidrogenate. Astăzi, în SUA si Canada aceste componente dăunătoare sunt indicate pe etichetele alimentelor, dar, din nefericire, acest lucru nu se întâmplă în Romania sau, mai rău, prezenta lor în alimente este ascunsă prin utilizarea unor termeni pe care majoritatea consumatorilor nu-i cunosc. Totusi, este obligatoriu să vă formati deprinderea de a citi întotdeauna indicatiile de pe eticheta produselor pe care le cumpărati din supermarket si să aveti mereu în minte piramida alimentatiei sănătoase! (Această piramidă alimentară este potrivită si usor de urmat de către europeni si americani. În Asia există o piramidă alimentară mult mai rigidă, din care practic lipsesc complet produsele lactate si recomandă portii mai numeroase de legume, fructe, cereale integrale, soia si peste!) 


  O solutie naturală pentru cresterea imunitătii

    Rolul sistemului imunitar este acela de a identifica dusmanii organismului si de a-i distruge. Printre dusmani se numără celulele bolnave din organism, dar si agentii din exterior, cum sunt bacteriile si virusurile. Actiunea acestora asupra organismului este puternică mai ales în sezonul rece, când aportul de clorofilă, vitamine si minerale benefice este scăzut comparativ cu perioada de vară. De aceea, este nevoie să ne „îngrijim” de mentinerea sistemului nostru imunitar la parametrii înalti. Oricum, trebuie să stiti că administrarea în cantităti mari a antibioticelor, o practică extrem de gresită, dar, din nefericire, frecventă la români, nu duce decât la slăbirea sistemului natural de apărare, care, la următoarea îmbolnăvire, va solicita un ajutor si mai mare din exterior. Asa au ajuns foarte multi români să fie tot mai dependenti de antibiotice, spre bucuria… bănuiti dumneavoastră cui! Noi vă propunem o solutie naturală, foarte eficientă, de a vă pune la punct sistemul imunitar:

1. O formă de Gel de Aloe Vera FLP- care detoxifică, dar si tonifiază organismul prin vitaminele, mineralele si aminoacizii pe care îi contine. 1-2 litri/lună; 2. O capsulă/zi de Forever Activ Probiotic, pentru a dobândi o floră intestinală perfectă, aptă de a omorî bacteriile „rele” ingerate odată cu mâncarea; 3.Forever Echinaceea Supreme– 2 tablete/zi – care să fie asociată cu:  4. Forever Bee Propolis: 2 tablete/zi; 5. Absorbent C­, 3-4/tbl/zi- înghitite nu supte!;/ alternat cu Forever Kids, 3-4/zi; 6. 1 capsulă/zi de A-Beta-CareE – o formulă deosebită ce contine vitaminele A, E, seleniu si lecitină.


 


Înscriere rapidă
Clic aici!


 PREZENTĂRI VIDEO  

Pagina noastră pe



 REVISTE FOREVER

 

EVENIMENTE FLP

 

18 Februarie 2017

Succes Day

  • informatii diverse, recunoasteri, muzică, surprize.
  • Locul desfăsurării: 
    Brasov.

Pentru mai multe informatii referitoare la desfasurarea evenimentului contacteaza-ne!



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Produsele din Aloe Vera Forever nu sunt medicamente, nefiind concepute pentru a fi utilizate în scop diagnostic, terapeutic, simptomatic sau preventiv al unor afectiuni. Pentru orice problemă de ordin medical se impune consult efectuat de medic. Produsele: sunt obtinute pe cale naturală; nu contin zahar, sare, conservanti, coloranti sintetici; nu creează dependentă; valabilitatea produselor este de 4 ani; sunt avizate de Ministerul Sănătătii din Romania, notificate de Institutul de Sănătate Publică.

publicitate online, web design si promovare pe internet Servicii promovare site gratuiteActive Search ResultsDirector RomanescAnunturi gratuite - Roportal