Aloe Vera Forever Produse Aloe Vera Forever

Forever Business Owner (FBO) - Senior Manager LEONORA BACIUVITAMINELE

Ce sunt vitaminele? De ce avem nevoie de vitamine? Doza necesară de vitamine. Vitaminele si dieta. Suplimente de vitamine.


 

ALFABETUL VITAMINELOR

       O vitamină este o componentă chimică organică pe care organismul trebuie să o aibă pentru a-si asigura cresterea normală, buna functionare a metabolismului ( crearea de energie în celule), si pentru asigurarea sănătătii în general. De asemenea, corpul nostru are nevoie de vitamine pentru a produce hormoni si enzime - substante importante pe care le foloseste în cadrul reactiilor care stau la biaza vietii. Există 13 vitamine în total si avem nevoie de fiecare dintre acestea, fără nicio exceptie. Vitaminele nu sunt hrană sau un substitut al hranei! Ele nu au calorii si nu ne dau energie în mod direct, dar corpul nostru are nevoie de vitamine, în special de vitaminele B, pentru a converti mâncarea în energie. Există două mari categorii de vitamine: hidrosolubile (care se dizolvă în apă) si liposolubile (care se dizolvă în grăsimi). Vitaminele hidrosolubile sunt vitamina C si toate vitaminele B. Întrucât se dizolvă în apă, acestea nu pot fi păstrate prea mult timp în organism, de unde rezultă că trebuie obtinute zilnic din alimentatie si suplimente de nutritie. Vitaminele liposolubile sunt păstrate mai mult timp în organism, în special în tesuturile grase si în ficat. Vitaminele A, E, D si K sunt liposolubile.  În tabelul din dreapta se găsesc dozele recomandate zilnic pentru ca un organism să-si mentină sănătatea. Dacă obisnuiti să consumati rar fructe si legume (nu respectati piramida alimentelor!), lucrati în conditii de stres, dormiti putin, aveti tulburări cronice sau acute, sunteti gravidă, fumati, beti mai mult alcool, atunci trebuie să consumati  cantităti mai mari!

 VITAMINA

DOZA RECOMANDATĂ ZILNIC PENTRU BĂRBATI 

DOZA RECOMANDATĂ ZILNIC PENTRU FEMEI 

 A

5000-25000 UI

4000-25000 UI

 D

5 mcg sau 200 UI

5 mcg sau 200 UI

 E

10 mg sau 15 UI

8 mg sau 12 UI

 K

80 mcg

65 mcg

 C

60 mg

60 mg

 B1= thiamina

1,5 mg

1,1 mg

 B2= riboflavină

1,7 mg

1,3 mg

B3 = niacină

19 mg

15 mg

B5= acid pantotenic

10 mg

7 mcg

B6= piridoxină

2 mg

1,6 mg

 B12= cobalamină

 2-2,6 mcg

2-2,6 mcg 

Biotina

 100-350 mcg

100-350 mcg 

 B9=Acid folic

 200 mcg

180 mcg 

 

1 gram= 1000 miligrame (mg); 1 miligram=1000 micrograme (mcg)


                                       
                                                                                                 
COENZIMA Q 10

    Este un atioxidant atât endogen, cât si exogen, ce a fost descoperit în anul 1957. Adeseori mai este numită ubiquinonă sau chiar vitamina Q10. După 1970, în Japonia si apoi în SUA s-au desfăsurat cele mai multe cercetări asupra rolului ei în organism, constatându-se că aceasta se găseste mai ales la nivelul organelor cu metabolism intens: creier, inimă, ficat. Coenzima Q10 are un rol foarte important la nivelul celulei. Practic, ea joacă la nivel celular un rol similar cu acela al unei bujii într-un motor de masină: converteste combustibilul în energie. Dacă o bujie nu functionează, motorul nu lucrează bine si generează mai putină putere. Coenzima Q10 îmbunătăteste considerabil functia mitocondriilor, acestea constituind uzina internă de energie a fiecărei celule. De fapt, această coenzimă este răspunzătoare de 95% din energia ce se formează în corp. Ea are o functie antioxidantă extrem de importantă, în special în protejarea membranelor mitocondriilor împotriva radicalilor liberi, care pot deteriora ADN-ului mitocondrial. Despre Coenzima Q10 trebuie să mai retinem următoarele:

 • supraponderalii posedă concentratii mult mai mici de CoQ10 comparativ cu normo- si sub-ponderalii;
 • concentratia de CoQ10 scade odată cu vârsta, mai ales după 40 de ani. Scăderea poate ajunge până la 60%!
 • vitamina E si Seleniul îi stimulează sinteza;
 • previne oxidarea colesterolului rău (LDL) si astfel scade puternic riscul aterosclerotic;
 • adjuvant extrem de important în tratamentul insuficientei cardiace si al cardiopatiei ischemice. Determină rărirea frecventei atacurilor de angină cu 45-50%. Măreste capacitatea de efort a cardiacilor; Reduce hipertrofia miocardică si coboară TA;
 • determină producerea de anticorpi si creste concentratia plasmatică a imunoglobinelor G;
 • utilă în distrofia musculară progresivă;
 • îmbunătăteste functia cerebrală si creste capacitatea de memorizare;
 • măreste rezistenta musculară la efort;
 • grăbeste vindecarea plăgilor, mentinea supletea, elasticitatea si tineretea tegumentelor;
 • contribuie la vindecarea ulcerului gastro-duodenal;
 • adjuvant extrem de eficace în refacerea ficatului (hepatite A,B,C);
 • Utilă în tratamentul schizofreniei, a bolii Alzheimer și a sclerozei multiple
 • Întârzie procesele de îmbătrânire și se opune celor degenerative
 • Medicația cu statine, determină o diminuare a producției de CoQ10, iar  medicația beta-blocantă inhibă enzimele activate de către CoQ10 și produce o scădere a concentrației sale.
 

Necesar de CoQ10: 30-100 mg/zi  (minim 1 mg pentru fiecare an de vârstă/zi)

vezi detalii Forever NutraQ10™ (cu 30mg CoQ10)

 


Inscriere rapida
Clic aici!


 PREZENTARI VIDEO  

Pagina noastra pe REVISTE FOREVER

 

EVENIMENTE FLP

 

18 Februarie 2023

Succes Day

 • Seminar SC Forever Living Romania SRL
 • Locul desfasurarii: 
  Brasov, Sala Dacia,
  Hotel Lux Divina

Pentru mai multe informatii referitoare la desfasurarea evenimentului contacteaza-ne! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Produsele din Aloe Vera Forever nu sunt medicamente, nefiind concepute pentru a fi utilizate in scop diagnostic, terapeutic, simptomatic sau preventiv al unor afectiuni. Pentru orice problema de ordin medical se impune consult efectuat de medic. Produsele: sunt obtinute pe cale naturala; nu contin zahar, sare, conservanti, coloranti sintetici; nu creeaza dependenta; valabilitatea produselor este de 4 ani; sunt avizate de Ministerul Sanatatii din Romania, notificate de Institutul de Sanatate Publica.

Disclaimer: Site-ul www.aloe-flp.ro este detinut de un FBO independent. Site-ul oficial Forever Living Products Romania este  si site-ul oficial Forever Living Products International este Toate produsele, marcile, numele de produse, numele "Forever Living Products" si simbolurile FLP, precum si alte nume care pot fi adoptate de FLP, sunt marci inregistrate ale companiei Forever Living Products International. Forever Living Products International este membru al Asociatiei de Vanzari Directe.